Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ποιότητα

Η υγιεινή και η ασφάλεια των προϊόντων μας, είναι η πιο ισχυρή και σταθερή δέσμευσή μας. Βασική μας μέριμνα στην Καλλιμάνης είναι η φροντίδα για την ικανοποίησή σας. Για αυτό διαθέτουμε όλες τις πιστοποιήσεις σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Επιπλέον, έχουμε εγκαταστήσει εσωτερικά πρότυπα ποιότητας για την περαιτέρω διασφάλιση της αξιοπιστίας των προϊόντων μας, με τα κυριότερα να είναι: η επιλογή εγκεκριμένων προμηθευτών και η διενέργεια παράλληλων εντατικών ελέγχων, σε όλα τα στάδια.

IFS certificate

IFS

Το IFS Food αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων. Το πιστοποιητικό διαχειρίζεται ο Οργανισμός  IFS Management GmbH και έχει αναπτυχθεί από τις Ενώσεις  του Γαλλικού και του Γερμανικού Λιανικού Εμπορίου. Τα πιστοποιημένα κατά IFS τρόφιμα, πληρούν τα κριτήρια της Global Food Safety Initiative – GFSI. Η πιστοποίηση με το IFS, επιβεβαιώνει τη διαχρονική έμφαση στην ποιότητα που προσδίδει η εταιρεία.

msc

MSC

Τα προϊόντα που φέρουν το λογότυπο MSC προέρχονται από πιστοποιημένες αλιεύσεις, οι οποίες διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των πληθυσμών των άγριων ψαριών και του οικοσυστήματος. Η πιστοποίηση δίνεται από τον MSC (Marine Stewardship Council) έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, παγκόσμιο φορέα που πιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των αλιευτικών στόλων. Ο στόχος του είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος των ψαράδων, αλλά και της αειφορίας των πληθυσμών των ψαριών.

asc

ASC

Τα ψάρια και θαλασσινά που φέρουν το λογότυπο ASC, πληρούν το παγκόσμιο πρότυπο για την υπεύθυνη εκτροφή θαλασσινών. Η πιστοποίηση δίνεται από τον ASC (Aquaculture Stewardship Council). Έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, παγκόσμιο φορέα που προωθεί ορθές πρακτικές, οι οποίες ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

fots

Friends of the sea

Τα προϊόντα που φέρουν την πιστοποίηση Friends of the Sea παράγονται μέσα από διαδικασίες που προστατεύουν και σέβονται το θαλάσσιο περιβάλλον.

Dolphin safe

Dolphin safe

Η πιστοποίηση Dolphin safe διασφαλίζει ότι όλοι οι προμηθευτές μας χρησιμοποιούν αλιευτικές μεθόδους οι οποίες δε βλάπτουν τον πληθυσμό των δελφινιών.

epk
Εγγύηση Ποιότητας Καλλιμάνης

Βιώσιμη Αλιεία

Η θάλασσα είναι το σπίτι μας, για αυτό φροντίζουμε για το μέλλον της. Προστατεύουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα και διασφαλίζουμε την επάρκεια των ιχθυοαποθεμάτων για τις μελλοντικές γενιές. Δεσμευόμαστε και υποσχόμαστε ότι με τις εσωτερικές μας διαδικασίες συμβάλλουμε ενεργά στη βιωσιμότητα, ακολουθώντας παράλληλα τα διεθνή πρότυπα της αειφόρου αλιείας.

 

Επιλογή Περιοχής Αλιείας & Αλιευτικού

Προμηθευόμαστε τα αλιεύματά μας από προσεκτικά επιλεγμένες περιοχές αλιείας, πάντα με πρώτο μας μέλημα την αναζήτηση και την εύρεση της ποιοτικότερης πρώτης ύλης. Συνεργαζόμαστε μόνο με πλοία και εργοστάσια που διασφαλίζουν τις βέλτιστες αλιευτικές πρακτικές.

 

Άμεση Κατάψυξη

Καταψύχουμε τα αλιεύματά μας στο πλοίο, αμέσως μετά την αλίευσή τους στους <-18 . Η άμεση και βαθιά κατάψυξη είναι βασική προϋπόθεση για να διατηρήσουν όλη τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία, μέχρι να φτάσουν στα χέρια σας.

 

Έλεγχος & Επιλογή των καλύτερων της ψαριάς

Η τεχνογνωσία μας, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, οι συνεχείς έλεγχοι σύμφωνα με τα διεθνή, αλλά και εσωτερικά πρότυπα ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων και η διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας μέχρι το τελικό σημείο διάθεσης, εξασφαλίζουν τα καλύτερα στο πιάτο σας.