Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κατεψυγμένα αλιεύματα χωρίς πρόσθετα (no additives)

Πρόσθετα στα τρόφιμα είναι οι φυσικές ή τεχνικές ουσίες που δεν αποτελούν φυσικά συστατικά τους και χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία τροφίμων με σκοπό τη βελτίωση της υφής τους, της γεύσης τους, του χρώματος τους, της διατροφικής τους αξίας και την επέκταση του χρόνου ζωής τους.

Κατεψυγμένα αλιεύματα χωρίς πρόσθετα (no additives)

Πρόσθετα στα τρόφιμα είναι οι φυσικές ή τεχνικές ουσίες που δεν αποτελούν φυσικά συστατικά τους και χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία τροφίμων με σκοπό τη βελτίωση της υφής τους, της γεύσης τους, του χρώματος τους, της διατροφικής τους αξίας και την επέκταση του χρόνου ζωής τους. Τα πρόσθετα τροφίμων είναι εγκεκριμένα και ελεγμένα για την ασφάλειά τους, ενώ είναι προκαθορισμένο σε ποια τρόφιμα επιτρέπεται η χρήση τους, η μέγιστη επιτρεπτή δόση και ο τρόπος προσθήκης τους.

Οι βιομηχανίες κατεψυγμένων αλιευμάτων δεν έχουν μείνει εκτός της χρήσης πρόσθετων και τα χρησιμοποιούν κατά την επεξεργασία τους. Ειδικά στην περίπτωση των φιλέτων ψαριών χρησιμοποιούνται με σκοπό τη βελτίωση της υφής και του χρωματισμού τους.

Παρόλο που τα πρόσθετα δεν είναι απαραίτητα «κακά», αλλά βελτιώνουν κάποια χαρακτηριστικά στα τρόφιμα, σίγουρα όλοι κατά καιρούς έχουμε αναρωτηθεί αν πρέπει να τα καταναλώνουμε ή όχι.

Το καλό νέο είναι ότι στην αγορά πλέον υπάρχουν και κατεψυγμένα φιλέτα χωρίς πρόσθετα τροφίμων που μας προσφέρουν τη γνήσια γεύση του ψαριού και το απόλυτο μαγειρικό αποτέλεσμα του φρέσκου. Με τις πιο προηγμένες μεθόδους επεξεργασίας, οι εταιρείες επιταχύνουν τη διαδικασία καθαρισμού και φιλετοποίησης και διατηρούν το χρώμα και τον όγκο του ψαριού, χωρίς να χάνει την υγρασία του.

Έτσι, τα φιλέτα χωρίς πρόσθετα φτάνουν στο τραπέζι μας με ατόφια, αγνή γεύση, χωρίς καμία τεχνητή παρέμβαση και με 100% ασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας.