English     Ελληνικά (current)
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & NEWSLETTERS 2015

Η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Αίγιο, 20 Οκτωβρίου 2015- Το παρών της με δικό της περίπτερο έδωσε η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ και στη φετινή 33η Διεθνή  Έκθεση ANUGA, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Γερμανία. Τιμώμενη χώρα της φετινής διεθνούς διοργάνωσης, που προσέλκυσε 160.000 εμπορικούς επισκέπτες από 192 χώρες, ήταν η Ελλάδα με κεντρικό μήνυμα «Invest in Taste».

«Ο ελληνικός κλάδος τροφίμων είναι από εκείνους που αντιστάθηκαν στη μακρόχρονη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και σημείωσαν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα κυρίως χάρη στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, την υψηλή διατροφική τους αξία καθώς και στο μεράκι και τη σκληρή δουλειά των Ελλήνων παραγωγών και επιχειρηματιών» δηλώνει η Ντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της εταιρίας. «Ως εκ τούτου, η παρουσία της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ στη φετινή ANUGA μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.»

Στο περίπτερο της εταιρίας προβλήθηκε η σειρά κατεψυγμένων αλιευμάτων της εταιρίας με βάση προϊόντα ελληνικής ελευθέρας αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και η εξαγωγική σειρά της Greek Home Flavours. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο εξαγωγικές σειρές συγκέντρωσαν το έντονο ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών της Ευρώπης και Β. Αμερικής.

Για την εταιρία Καλλιμάνης

Με πάνω από μισό αιώνα εντατικής δουλειάς και με απόλυτη εξειδίκευση στον κλάδο των κατεψυγμένων αλιευμάτων, η εταιρία Καλλιμάνης έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στον κλάδο των φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων. Η εταιρία έχει έδρα το Αίγιο και πανελλαδικό ίδιο δίκτυο πωλήσεων, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, 2 βιομηχανικές μονάδες παραγωγής, απασχολεί 130 άτομα προσωπικό και πραγματοποιεί εξαγωγές εντός και εκτός Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.kallimanis.gr

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Χρυσή Διάκριση Για Την Εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Στα Σελφ Σέρβις ExcellenceAwards 2015

 

 

Αίγιο, 28 Σεπτεμβρίου 2015- Το χρυσό βραβείο Σελφ Σέρβις Excellence Awards 2015 στην κατηγορία Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος / Σειρά Προϊόντων απέσπασε η εταιρία Καλλιμάνης για την προϊοντική σειρά Kallimanis Εποχιακά. Πρόκειται για μια νέα σειρά 5 θαλασσινών γεύσεων που τοποθέτησε η εταιρία στην ελληνική αγορά για τις ιδιαίτερες και αυξημένες διατροφικές ανάγκες της μεγάλης Σαρακοστής.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σειρά λειτούργησε αθροιστικά για το brand Kallimanis την επίμαχη περίοδο της Σαρακοστής  με αποτέλεσμα να σημειώσει η εταιρία εξαιρετική επίδοση και στη βασική σειρά Kallimanis σε επίπεδο όγκου και αξίας πωλήσεων.

Το βραβείο παρέλαβε η Group Brand Manager Γεωργία Τσούτσικου παρουσία της Εντεταλμένης Συμβούλου της εταιρίας Ντίνας Καλλιμάνη, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Balux Prive, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εξέχοντα στελέχη της αγοράς, εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και ακαδημαϊκοί.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη διάκριση καθώς αποτελεί ακόμα μια επισφράγιση όχι μόνο του ορθού προσανατολισμού της εταιρίας για διαρκή καινοτομία σε επίπεδο προϊόντων αλλά και της δέσμευσής μας να είμαστε στο πλευρό των καταναλωτών μας με προϊόντα υψηλής ποιότητας» δηλώνει η Group Brand Manager της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ. «Η περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής, είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με τους καταναλωτές που αποφασίζουν να νηστέψουν, να έχουν ανάγκη και να αναζητούν λύσεις στην επιλεκτική διατροφή τους. Η νέα σειρά Kallimanis Εποχιακά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ακριβώς για να δώσει  τη δυνατότητα στον καταναλωτή να εντάξει συχνότερα και ακόμα πιο δημιουργικά θαλασσινές γεύσεις στο νηστίσιμο τραπέζι του. Αυτός ήταν και ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που η νέα σειρά βρήκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό».

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308 [email protected]

 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Editorial

Dear Friends and Partners,

With openness at the heart of our business strategy, the first semester of 2015 was a period during which KALLIMANIS’ work had been covering a breadth of expansive activities, accomplishments and recognition: strong presence in international seafood events, new co-operations, an innovative product launch, two honoring distinctions and a strong CSR presence in Greece.

Openness will continue to be our advisor in the future months as well. Despite the challenges resulting from Greece’s recent political developments and financial recession, KALLIMANIS will take advantage of its 60 years of experience and expertise and will keep up working for an even stronger presence in the Greek and International market.

Filika,

Dina & Takis Kallimanis CEO’s

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στην ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για τη Διαχείριση της Εφοδιαστικής της Αλυσίδας

 

Αίγιο, 4 Ιουνίου 2015 - Το Βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης» στην κατηγορία  Βελτιστοποίηση στην Εξυπηρέτηση Πελάτη του θεσμού  ΠΑΕΓΑΕ Transport & LogisticsAwards 2015 κέρδισε η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ. Το βραβείο αφορά στη θέσπιση των νέων βελτιστοποιημένων διαδικασιών που εφάρμοσε η εταιρία στην εφοδιαστική της αλυσίδα προκειμένου να βελτιστοποιήσει την εξυπηρέτηση των πελατών της.

«Το CustomerService δεν είναι απλώς ένα τμήμα ή μία διεύθυνση σε μία εταιρία. Είναι καθημερινή συμπεριφορά, είναι κουλτούρα και αυτήν, εμείς στην εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, τη διαθέτουμε και προσπαθούμε καθημερινά να τη βελτιώνουμε και να την αναβαθμίζουμε» δήλωσε ο Νίκος Δημακόπουλος, Customer Service Manager της εταιρίας ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ο οποίος παρέλαβε το βραβείο. «Για την ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, η συνεχής αναζήτηση περαιτέρω περιθωρίων αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των πελατών αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητά της. Στο πλαίσιο αυτό, τον τελευταίο χρόνο, η εταιρία ενίσχυσε την αποτελεσματικότητά της και σε  αυτόν τον τομέα, εφαρμόζοντας νέους κανόνες και διαδικασίες στην εφοδιαστική της αλυσίδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, ως εκ τούτου, με την απονομή του βραβείου ΠΑΕΓΑΕ Transport & Logistics 2015, καθώς αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της φιλοσοφίας της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για διαρκή βελτιστοποίηση σε όλα τα επιχειρηματικά πεδία».

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Βραβείο SalesExcellenceAwards στη Γ.ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε για την αύξηση πωλήσεων σε όγκο και αξία των προϊόντων της εντός της αλυσίδας

ΑΒ Βασιλόπουλος το 2014

 

Αίγιο, 21 Απριλίου 2015- Το Βραβείο Bronze στην κατηγορία  Αύξηση Πωλήσεων του θεσμού των Sales Excellence Awards 2015 κέρδισε η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για την αύξηση πωλήσεων σε όγκο και αξία των προϊόντων της εντός της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα, στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος τα προϊόντα Kallimanis σημείωσαν διψήφια νούμερα ανάπτυξης 24,5% σε αξία.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αριστη συνεργασία μας με μια τοσο σημαντική εταιρία στον κλάδο του λιανεμπορίου αλλά και στην κατηγορία του κατεψυγμένου αλιεύματος, όπως είναι η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος» δηλώνει η Ντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της εταιρίας. «Είναι εύλογο, πως μια καλή συνεργασία δυο ηγέτιδων εταιριών, όπως είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος και η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, δε θα μπορούσε παρά να επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η μάρκα Kallimanis, η μόνη μάρκα με μακρά παρουσία στο οργανωμένο λιανεμπόριο, δε σταμάτησε να επενδύει. Εδώ και 15χρόνια η εταιρία επενδύει και  φροντίζει να χτίζει με συνέπεια, όχι μόνο τις αξίες του brand της αλλά και όλης της κατηγορίας, καθώς είναι το μοναδικό brand με πανελλαδική διανομή και δυνατότητα επικοινωνίας».

Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος αποτέλεσε η μακρόχρονη συνεργασία των δύο εταιριών καθώς και η δέσμευσή τους να στηρίξουν την κατηγορία των κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατηγορία της κατάψυξης είναι μία εξ ορισμού ψυχρή κατηγορία με βαρύ εξοπλισμό και καθόλου ευέλικτη και ελκυστική σε επίπεδο σήμανσης. Εντούτοις, η άρτια συνεργασία των δυο εταιριών σε επίπεδου δημιουργικού σχεδιασμού,  στόχευσης των ενεργειών, έγκαιρης τοποθέτησης των προϊόντων στο ράφι καθώς και επιπλέον σήμανσης οδήγησαν στην άρτια υλοποίηση και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

Αίγιο, 15 Απριλίου 2015- Στιγμές οικογενειακής θαλπωρής δημιούργησε η εταιρία  ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για τα παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού τη φετινή Σαρακοστή, με δυο γιορτινές εκδηλώσεις οικογενειακού χαρακτήρα να ολοκληρώνουν τη συνολική δράση.  

Οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη της Μ. Εβδομάδας, το Σάββατο του Λαζάρου 5 Απριλίου 2015, στα σπίτια του Περιστερίου και του Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια των οποίων 6 γνωστές food bloggers  μαγείρεψαν για τα παιδιά πεντανόστιμες σαρακοστιανές συνταγές και άλλες σπιτικές λιχουδιές με βάση τα θαλασσινά.

Οι food bloggers που συμμετείχαν ήταν οι Ελεάννα Γιαννοπούλου, www.foodaki.gr, Εμμανουέλλα Κόκκαλη, www.kl2real.gr/eatingaround, Γωγώ Παπαδιονυσίου : www.mamatsita.com, Εύα Μονοχάρη, www.funkycook.gr, Ελένη Βονισάκου, www.thefoodiecorner.gr, Εβίνα Καπιτζόγλου: www.cookandfeel.gr.

Η πρωτοβουλία πλαισιώθηκε από δημιουργικές δραστηριότητες κατά τις οποίες τα παιδιά μαζί με τις bloggers, την Εντεταλμένη Σύμβουλο της εταιρίας Ντίνα Καλλιμάνη και στελέχη της εταιρίας μαγείρεψαν, ζωγράφισαν τις μαγειρικές παιδικές ποδιές τους και ετοίμασαν πασχαλινά κουλουράκια.

Οι ειδικές δράσεις της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για τα παιδάκια του Χαμόγελου κατά την περίοδο της Σαρακοστής εγκαινιάστηκαν την Καθαρά Δευτέρα με εκδηλώσεις της εταιρίας στο Άλσος Βεΐκου. Εκεί, επίτιμοι προσκεκλημένοι της εταιρίας ήταν τα παιδάκια του Χαμόγελου του Παιδιού από τα σπίτια Αμαρουσίου και Μελισσίων, τα οποία απόλαυσαν τη σημαντική αυτή μέρα με πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα και ένα ειδικά διαμορφωμένο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους, χαρταετούς, και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από την ελληνική οικογενειακή παράδοση.

Οι παράλληλες δράσεις της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για το Χαμόγελο του Παιδιού την περίοδο της Σαρακοστής περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και την εξασφάλιση των γευμάτων με ψάρια και θαλασσινά και για τα 13 σπίτια του Χαμόγελου σε όλη την Ελλάδα για όλη την περίοδο της Σαρακοστής.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ Σοφία Χαλκίδου, 6972.263.870, 210-7454308, [email protected]r/.

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Μαρτίου 2015

Το #TweetSarakosti από Socialab και Καλλιμάνη είναι πάλι εδώ!


Όπως πέρσυ έτσι και φέτος, το activation #TweetSarakosti, από τη Socialab και την εταιρία Καλλιμάνης, έρχεται και αυτή τη Σαρακοστή να απλώσει δίxτυα στο διαδίκτυο και να χαρίσει στους τυχερούς προϊόντα Καλλιμάνης.

Η ενέργεια «Tweet Σαρακοστή volume two», που δημιούργησε η Socialab, γίνεται πλέον θεσμός και φιλοξενείται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο microsite, προτρέποντας κάθε χρήστη να μοιραστεί την «όρεξή» του με το hashtag #TweetSarakosti, προκειμένου να κάνουν check-in στο σπίτι των τυχερών θαλασσινά Καλλιμάνης. Τους επισκέπτες του microsite υποδέχεται ένα intro video, περιγράφωντας με ένα μοναδικό τρόπο την ενέργεια-θεσμό.

Ακόμη, δίνεται η επιλογή κάθε χρήστης να διαλέξει και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία θα μοιραστεί το hashtag του, μεταξύ Facebook, Instagarm, Twitter, ακόμα και στο ίδιο το microsite. Καθένας μπορεί να βρει συγκεντρωμένα τα hashtags «όρεξης» που έχουν δημοσιευθεί σε κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά μέσα από τα αντίστοιχα buttons που διαθέτει το microsite. Και για τους λάτρεις των θαλασσινών, ιδέες για γευστικές συνταγές με ψάρια και θαλασσινά περιμένουν να τις ανακαλύψουν.

Η ενέργεια #TweetSarakosti θα κορυφωθεί με ένα εορταστικό event σε εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού. Εκεί, προσκεκλημένοι top food bloggers θα μαγειρέψουν για τα παιδιά με την υποστήριξη της εταιρίας Καλλιμάνης, ώστε να σηματοδοτηθεί το τέλος της Σαρακοστής αλλά και να υποδεχτούν όλοι μαζί το Πάσχα.  

Η πιο «Σαρακοστιανή» ενέργεια φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.tweetsarakosti.gr/.

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ | Επενδύοντας Στην Εξωστρέφεια

 

Αίγιο, 1η Απριλίου 2015- Με το βλέμμα στραμμένο στην εξωστρέφεια και το άνοιγμα νέων αγορών κυρίως εκτός Ελλάδος, η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ συμμετείχε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σε τέσσερις ελληνικές και διεθνείς Εκθέσεις.

Το 2015 ξεκίνησε με τη συμμετοχή της εταιρίας στη 10η Διεθνή Έκθεση HORECA που πραγματοποιήθηκε 6 με 9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Η εταιρία  φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κατεψυγμένων Τροφίμων (ΠΑΣΕΚΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση των κατεψυγμένων αλιευμάτων που υλοποιείται με φορέα τον Οργανισμό Enterprise Greece. Με 526 εκθέτες και περισσότερους από 130.000 επαγγελματίες επισκέπτες, η 10η HORECA αποτέλεσε ένα σημαντικό εκθεσιακό γεγονός και σημείο συνάντησης της Μαζικής Εστίασης και του Τουρισμού στην ευρύτερη ΝA Ευρώπη.

Η συνέχεια δόθηκε στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Συσκευασίας DETROP, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2015. Η εν λόγω έκθεση ανοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές Εκθέσεις που αντιπροσωπεύουν το δυναμισμό της ποιοτικής εγχώριας παραγωγής τροφίμων με εξαγωγικό χαρακτήρα. Η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ συμμετείχε στον εκθεσιακό χώρο του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού) με το περίπτερό της να προσελκύει μεγάλο αριθμό εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από Β. Ευρώπη και Βαλκάνια.

Από τις 10 έως τις 15 Μαρτίου 2015, η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ βρέθηκε στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση αγοραστών και προμηθευτών από όλη την Ευρώπη, το “Wabel, Frozen Summit 2015”, όπου η εταιρία συνομίλησε με μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου της Ευρώπης και παρουσίασε τα προϊόντα της. Κύριο όχημα υπήρξε η εξαγωγική σειρά Greek Home Flavours Kallimanis, η οποία έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και αξιολόγησης.

Τέλος, για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ταξίδεψε από τις 15 μέχρι τις 17 Μαρτίου 2015 στη Βοστώνη προκειμένου να δώσει το παρών με δικό της περίπτερο στη μεγαλύτερη έκθεση για ψάρια και θαλασσινά της Β. Αμερικής. Η Έκθεση Seafood Expo & Seafood Processing North America προσέλκυσε και φέτος πάνω από 20.000 αγοραστές και προμηθευτές από τον κλάδο της βιομηχανίας των αλιευμάτων και επισκέπτες από τουλάχιστον 100 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Το περίπτερο της εταιρίας βρισκόταν στο σύμπλεγμα των Ελλήνων εκθετών που συμμετείχαν μέσω της οργάνωσης της Enterprise Greece προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από Αμερική και Καναδά με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για νέες συνεργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κωδικός της προϊοντικής σειράς Greek Home Flavours «Τσιπούρα φιλέτο με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης» βρέθηκε ανάμεσα στα 12 προϊόντα που αποτέλεσαν την τελική λίστα των διαγωνιζόμενων προϊόντων για το βραβείο Seafood Excellence Awards 2105 για το καλύτερο νέο Retail προϊόν που παρουσιάστηκε στην Έκθεση. Τα 12 φιναλίστ προϊόντα επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 70 συμμετοχές και η επιλογή τους έγινε βάσει της απήχησης τους στην αγορά, της γεύσης, της εμφάνισης, της διατροφικής τους αξίας και της αυθεντικότητάς τους.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

 

Αίγιο, 24 Φεβρουαρίου 2015- Τρεισήμισι χιλιάδες δωρεάν Σαρακοστιανά γεύματα προσέφερε η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ στον κόσμο που επέλεξε να περάσει τα Κούλουμα της Κ. Δευτέρας στο Άλσος Βεΐκου. Από νωρίς το πρωί, και παρά το βροχερό καιρό, η εταιρία σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου έστησε υπαίθριο μαγειρείο εντός του Άλσους και ετοίμασε για τον κόσμο Σαρακοστιανές λιχουδιές με βάση τα θαλασσινά. Επίτιμοι προσκεκλημένοι της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ήταν τα παιδάκια από τα σπίτια Αμαρουσίου και Μελισσίων του Χαμόγελου του Παιδιού, τα οποία απόλαυσαν τη σημαντική αυτή μέρα με ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που δημιούργησε η εταιρία ειδικά για αυτά, με ξυλοπόδαρους, χαρταετούς, και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Ολοκληρώνοντας την εορταστική μέρα, η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ανακοίνωσε πως θα εξασφαλίσει ό,τι ποσότητες αλιευμάτων θα χρειαστούν τα σπίτια του Χαμόγελου σε όλη την Ελλάδα, για όλη την περίοδο της Σαρακοστής.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Η Καλλιμάνης μάς νοστιμίζει το φετινό Σαρακοστιανό τραπέζι

 

Αίγιο,19 Φεβρουαρίου 2015- Το μυστικό για να νοστιμίσει τα φετινό Σαρακοστιανό τραπέζι αποκάλυψε η εταιρία Καλλιμάνης παρουσιάζοντας τη σειρά Kallimanis Εποχιακά με πέντε νέες θαλασσινές γεύσεις οι οποίες απαντούν στις διατροφικές ανάγκες της 40ήμερης νηστείας που προηγείται του Πάσχα.

 

«Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι νέοι και νέες αποφασίζουν να ακολουθήσουν τη νηστεία της Σαρακοστής» αναφέρει η Βασιλική Καλλιμάνη, Πρόεδρος της εταιρίας. «Οι διατροφικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της μακράς αυτής περιόδου που μας προετοιμάζει για το Πάσχα είναι αυξημένες. Η λιτή διατροφή, όμως, που ακολουθούσαν οι προηγούμενες γενιές κατά την περίοδο της νηστείας δεν είναι κάτι που μπορεί να υιοθετηθεί εύκολα από τους πολίτες του σήμερα, οι οποίοι κινούνται κάτω από φρενήρεις ρυθμούς, ζουν σε ακραίες συνθήκες άγχους και μάλιστα σε μια ατμόσφαιρα κατά βάση μολυσμένη. Για αυτό και αυτήν την περίοδο, τα πιάτα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως τα φρέσκα κατεψυγμένα θαλασσινά, είναι εξαιρετικά σημαντικά και απαραίτητα».

 

Οι πέντε νέες προτάσεις της εταιρίας για θαλασσινές συνταγές που θα εμπλουτίσουν το Σαρακοστιανό τραπέζι περιλαμβάνουν: Καλαμάρι ολόκληρο σε μέγεθος ιδανικό για γέμισμα, Γαρίδα ολόκληρη με κέλυφος για μακαρονάδες, Σουπιά καθαρισμένη σε μέγεθος ιδανικό για φούρνο ή γκριλ, Θράψαλο ολόκληρο για γέμισμα ή γκριλ και Χταπόδι ολόκληρο μεσαίου μεγέθους.

 

Η σειρά KallimanisΕποχιακά η οποία έρχεται να προστεθεί ήδη μεγάλη γκάμα θαλασσινών της μάρκας Kallimanis, θα κάνει την εμφάνισή της στα μεγάλα καταστήματα αλυσίδων super market, λίγο πριν την Κ. Δευτέρα και θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της Σαρακοστής.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Editorial

Dear Friends and Partners,

For all of us in Kallimanis, 2014 was a year full of action and developments, a year of achievements even though the conditions were several times less favorable.

Looking back one can’t see but noteworthy moments: awards from Greek institutions, new partnerships for enhanced customer service, superior quality recognition along with international credentials, as well as active involvement in investment programs, all marking an active and productive 2014.

And still so much work ahead! It is certain that the New Year has already made its entrance with new challenges; however we are all confident that by setting the right priorities and mostly by remaining faithful to our vision, 2015 will be another year of profitable growth both in Greece and abroad. Thanking you for being part of our success, we would like to send you our best wishes for a prosperous and creative year, a year full of healthy, profitable and happy moments!

Filika,

Dina & Takis Kallimanis

CEO’s

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & NEWSLETTERS 2014

Εύσημα στην ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 

Αίγιο, 16 Δεκεμβρίου 2014- Με επιστολή της προς την Πρόεδρο της εταιρίας, Βασιλική Καλλιμάνη, ενημέρωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα άρτια αποτελέσματα Κοινοτικού Ελέγχου στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αλιευμάτων της Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε στο Αίγιο.

 

Ο έλεγχος, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2014 από το Κτηνιατρικό Γραφείο Τροφίμων της Δ/νσης για την Υγεία και Προστασία του Καταναλωτή (DG SANCO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντάσσεται στη συνολική αξιολόγηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στην τεκμηρίωση της επάρκειας του συστήματος επισήμων ελέγχων από τις κρατικές Υπηρεσίες στον τομέα των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

 

Η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχάρη την Πρόεδρο της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε. για την άριστη κατάσταση της εγκατάστασης, την άψογη συνεργασία και επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού, το οποίο απέδειξε και σε επίπεδο ελέγχου από επίσημους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων της εταιρίας είναι εξαιρετικά επαρκές και αποτελεσματικό.

 

Η Πρόεδρος της εταιρείας, Βασιλική Καλλιμάνη, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα του ελέγχου και επεσήμανε ότι η εταιρία παραμένει απόλυτα δεσμευμένη προς την κατεύθυνση της αριστείας που έχει χαράξει η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά τροφίμων.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ: WELLENWIDE, Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

 

 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ KALLIMANIS

 

Αίγιο, 4 Αυγούστου 2014- Βραβείο Άριστης Επίδοσης  για την κατηγορία «Eπιτυχημένο Επαναλανσάρισμα Προϊόντος/Σειρά Προϊόντων» απονεμήθηκε στην εταιρία Γ. Καλλιμάνης ΑΕ στο πλαίσιο των Βραβείων σελφ σερβις Excellence Awards 2014 για το πετυχημένο επαναλανσάρισμα των προϊόντων της. 

 

Στόχος του επαναλανσαρίσματος, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, αποτέλεσε η ανάδειξη της αναβαθμισμένης ποιότητας των προϊόντων Kallimanis και η προβολή της υψηλής διατροφικής τους αξίας στο ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, η Γ. Καλλιμάνης τοποθέτησε στο ράφι του λιανεμπορίου φιλέτα ψαριών αποκλειστικά χωρίς πρόσθετα & συντηρητικά, κάτι που πραγματικά γίνεται αντιληπτό στην απόψυξη, το μαγείρεμα και τη γεύση. Ταυτόχρονα, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δεσμεύεται ότι τα ολόκληρα ψάρια της καταψύχονται επί πλοίου τη στιγμή που αλιεύονται (Frozen on Board), εξασφαλίζοντας έτσι τη φρεσκάδα, τη θρεπτικότητα και τη γεύση ενός φρεσκοαλιευμένου ψαριού.

 

Η καινοτομία επικοινωνήθηκε μέσα από τον επανασχεδιασμό της συσκευασίας, την προβολή σε επίπεδο καταστήματος, αλλά και ευρύτερα, μέσω νέας τηλεοπτικής ταινίας και ενός οργανωμένου πλάνου digital προώθησης από τα sites της Γ. Καλλιμάνης & τα social media.

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Editorial

Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,

 

Για ακόμα μια φορά, η Ελλάδα έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μια τετραετής απουσία από την αγορά δανεισμού τελειώνει με την Ελλάδα να επιστρέφει έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Αναμφισβήτητα, ένα σημαντικό σημάδι ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών.

 

Εμείς, στην Καλλιμάνης,  πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική πηγή επενδυτικών ευκαιριών. Παράλληλα, επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης εξαγωγικής δραστηριότητας που θα μας επιτρέψει να τοποθετήσουμε τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές και να διαδώσουμε το μήνυμα για τα οφέλη της ελληνικής διατροφής.

 

Νέα προϊόντα, νέες ελληνικές συνταγές, νέοι συνεργάτες, νέες χώρες, συνθέτουν τον επιχειρηματικό μας προσανατολισμό για περαιτέρω διείσδυσή μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Φιλικά,

Τάκης & Ντίνα Καλλιμάνη

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΣΤΟΝΗ

ΓΙΑΤΗΝΕΚΘΕΣΗ «SEAFOOD EXPO NORTH AMERICA & SEAFOOD PROCESSING NORTH AMERICA»

 

Αίγιο, 2 Απριλίου 2014- Στη Seafood Expo North America & Seafood Processing North America, τη μεγαλύτερη έκθεση για ψάρια και θαλασσινά της Β. Αμερικής που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βοστόνη, έλαβε μέρος με δικό της περίπτερο η εταιρία Καλλιμάνης. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 19.000 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες από τον κλάδο της βιομηχανίας των θαλασσινών των ΗΠΑ και του Καναδά (εισαγωγείς, διανομείς, αγοραστές, χονδρέμποροι κα).

Το περίπτερο της Καλλιμάνης, το οποίο βρισκόταν στο σύμπλεγμα των Ελλήνων εκθετών που συμμετείχαν μέσω της διοργάνωσης του ΟΠΕ, είχε έντονα ελληνικό χαρακτήρα και προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών της αμερικανικής ηπείρου που έδειξαν ενδιαφέρον τόσο για τα ελληνικά ψάρια (τσιπούρα-λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και γαύρο-σαρδέλα ελεύθερης αλιείας), όσο και για την πρωτότυπη σειρά έτοιμων-προς-μαγείρεμα-γευμάτων Kallimanis Greek Home Flavours, μια σειρά εμπνευσμένη από αυθεντικές και γευστικές ελληνικές σπιτικές συνταγές που συνδυάζουν το ποιοτικό ελληνικό ψάρι με τα εκλεκτότερα συστατικά της ελληνικής γης (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το Κολυμβάρι της Κρήτης (ΠΟΠ), θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου, πιπεριές Φλωρίνης, ελιές Καλαμών (ΠΟΠ), ασύρτικο κρασί Σαντορίνης (ΠΟΠ), ελληνικό γιαούρτι, ελληνική φέτα (ΠΟΠ) καθώς και ελληνικά λαχανικά και βότανα).

Την ίδια περίοδο η Καλλιμάνης συμμετείχε και στην πρώτη διεθνή έκθεση FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (15-17 Μαρτίου 2014), μια σύγχρονη και δυναμική έκθεση διεθνών προδιαγραφών με ξεκάθαρη στόχευση στην Β2Β αγορά.  Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 330 εκθέτες και προσέλκυσε περισσότερους από 25.000 επαγγελματίες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το περίπτερο της Καλλιμάνης επισκέφθηκαν χονδρέμποροι αλλά και εστιάτορες της ελληνικής αγοράς, καθώς και εισαγωγείς από χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Πολωνία, η Ιταλία και το Ντουμπάι.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

 

Αίγιο, 22 Ιουλίου 2014- Τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ στο Αίγιο επισκέφθηκαν πρόσφατα γνωστοί Έλληνες food bloggers, οι οποίοι μαζί με την Πρόεδρο Βασιλική Καλλιμάνη φόρεσαν την μαγειρική ποδιά τους και μαγείρεψαν πρωτότυπες θαλασσινές συνταγές για μια ξεχωριστή οικογένεια, για την οικογένεια του Χαμόγελου του Παιδιού Αιγίου. 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του φαγητού, τα παιδιά από το Χαμόγελο πέρασαν ένα διασκεδαστικό μεσημέρι με παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση, ενώ στο τέλος της ημέρας στρώθηκε εντός της εταιρίας ένα μεγάλο «οικογενειακό» τραπέζι προς τιμήν των «μαγείρων» αλλά και  των μικρών φίλων της οικογένειας Καλλιμάνη.

Αποχαιρετώντας, οι food bloggers από το free-to-eat.blogspot, foodaki.gr και theeaters.gr έγραψαν τις αφιερώσεις τους πάνω στις ποδιές των παιδιών ως ενθύμιο της δημιουργικής ημέρας που πέρασαν μαζί.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & NEWSLETTERS 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε. ΒΙΟMHXANIKH ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», δ.τ. «Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε.» και ΑΡΜΑΕ: 27988/22/Β/92/26, ΑΡ. ΓΕΜΗ:035140016000 η οποία εδρεύει στο Δήμο Αιγιαλείας Αχαΐας στο δημοτικό διαμέρισμα Ελίκης και

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ», δ.τ. «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» και ΑΡΜΑΕ: 46779/22/Β/00/32, ΑΡ. ΓΕΜΗ:035812116000 η οποία εδρεύει στο Δήμο Αιγιαλείας Αχαΐας.

ανακοινώνουν ότι:

Κατόπιν και των αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων, την 4η Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη από τους εκπροσώπους των άνω εταιρειών έγγραφο σχεδίου συμβάσεως συγχωνεύσεως δια του οποίου οι ανωτέρω εταιρίες συγχωνεύονται με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ», από την ανώνυμη εταιρεία «Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε. ΒΙΟMHXANIKH ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», η οποία κατέχει το 100% των μετοχών της απορροφούμενης ανώνυμης εταιρείας.

Το σχέδιο αυτό, υπεβλήθη στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 69 του Κ.Ν. 2190/20 όπως ισχύει, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.δ 1297/72 όπως ισχύει.

Σε περίληψη του άνω σχεδίου συγχωνεύσεως αναφέρονται οι κατωτέρω όροι:

Η συγχώνευση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με τα άρθρα 69-77α του ίδιου Νόμου και με τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.Δ. 1297/1972, όπως ισχύει σήμερα, οι προϋποθέσεις του οποίου συντρέχουν και για τις δύο συγχωνευόμενες εταιρείες.

Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με εισφορά προς τη απορροφούσα ΑΕ της καθαρής θέσης (Ενεργητικό μείον Παθητικό) της απορροφούμενης ΑΕ, η οποία εμφανίζεται στον από 30.9.2013 ισολογισμό της εταιρείας, όπως αυτή θα διαμορφωθεί τελικώς από την Εκτιμητική Επιτροπή των δύο Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών, που όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο της απορροφούμενης ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4 του Κ.Ν 2190/1920.

Για την ως άνω περιγραφόμενη συγχώνευση με απορρόφηση μίας εταιρείας από άλλη εταιρεία που κατέχει το 100% των μετοχών της δεν απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συγχωνευόμενων εταιρειών, εάν

1. η δημοσιότητα του παρόντος Σχεδίου Καταστατικού, που προβλέπει το άρθρο 69, πραγματοποιηθεί ένα μήνα τουλάχιστον πριν από την έναρξη των αποτελεσμάτων της πράξης της απορρόφησης και

2. εάν όλοι οι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα, ένα μήνα τουλάχιστον, πριν από την έναρξη των αποτελεσμάτων της πράξης της απορρόφησης, να λαμβάνουν γνώση στην έδρα των απορροφούμενων εταιρειών των εγγράφων που προβλέπονται στο άρθρο 73 παρ. 1 περ. α, β και γ

Η συγχώνευση περατώνεται με την καταχώριση στο μητρώο ανωνύμων εταιρειών της εγκριτικής απόφασης της συγχώνευσης από τις αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές. Η οριστική συμβολαιογραφική πράξη της συγχώνευσης και η εγκριτική απόφαση των αρμόδιων εποπτευουσών αρχών, θα υποβληθούν στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 7β του Κ.Ν. 2190/1920, για κάθε μία από τις συγχωνευόμενες εταιρείες.

Από και με την περάτωση της συγχώνευσης, η απορροφούμενη εταιρεία θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στην απορροφούσα εταιρεία, με βάση την περιουσιακή της κατάσταση, η οποία φαίνεται στον ισολογισμό της, της 30.9.2013, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μέχρι τη νόμιμη ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Η απορροφούσα εταιρεία θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου της συγχωνευόμενης εταιρείας και υποκαθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με το νόμο, σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις της απορροφούμενης εταιρείας και η απορροφούμενη εταιρεία λύεται χωρίς εκκαθάρισή της.

Για την απορρόφηση της Απορροφούμενης Εταιρείας δεν υφίσταται σχέση ανταλλαγής δεδομένου ότι πρόκειται για απορρόφηση 100% θυγατρικής εταιρείας και ως εκ τούτου η Απορροφούσα Εταιρεία δεν θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και έκδοση νέων μετοχών κατά την απορρόφησή της.

Οι παλαιοί τίτλοι μετοχών της απορροφούμενης εταιρείας θα ακυρωθούν, συντασσομένου για το σκοπό αυτό ειδικού πρακτικού από το Διοικητικό Συμβούλιο της απορροφούσας εταιρείας.

Όλες οι πράξεις και συναλλαγές της απορροφούμενης εταιρείας μέχρι την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι γίνονται για λογαριασμό της και όχι για την απορροφούσα εταιρεία, τα δε οικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά το διάστημα αυτό, θα ωφελούν ή θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο αυτή.

Για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τους τακτικούς ελεγκτές της συγχωνευόμενης εταιρείας, δεν προβλέπονται από το καταστατικό της ή από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της, ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, ούτε τους παρέχονται τέτοια πλεονεκτήματα με την παρούσα σύμβαση συγχώνευσης.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

        Για την                                                                                Για την

Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε.                                                    ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ

 

Βρείτε το “Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης” στο συνημμένο αρχείο.

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Editorial

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Σε πείσμα των καιρών, η εταιρία μας δεν επαναπαύεται αλλά αντίθετα συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες αλλαγές με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας εντός κι εκτός Ελλάδος. Εν μέσω κρίσης λοιπόν, η εταιρία μας επένδυσε ίδια κεφάλαια στην επέκταση και εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μας μονάδας, στην ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και στην εξασφάλιση διεθνών πιστοποιήσεων με στόχο τη διατήρηση των μεριδίων μας στην ελληνική αγορά όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εξαγωγικής μας δραστηριότητας σε απαιτητικές αγορές όπως αυτές της Βόρειας και Κεντρική Ευρώπης.

Σοφία Παΐζη

Marketing Director

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Δελτίο Τύπου

 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΥΦΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ

 

Αίγιο, 3 Οκτωβρίου 2013- Σε επενδύσεις της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ προχώρησε εν καιρώ ύφεσης η εταιρία Καλλιμάνης προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξή της εντός αλλά κυρίως εκτός ελληνικών συνόρων.

Συγκεκριμένα, η εταιρία εκσυγχρόνισε την παλαιότερη εκ των δυο εργοστασιακών μονάδων που βρίσκονται στο Αίγιο, τόσο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και σε νέο εξοπλισμό. Παράλληλα, και τα δύο  εργοστάσια πιστοποιήθηκαν με δυο διεθνή και βασικά πρότυπα για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων για τους πελάτες της λιανικής αγοράς (retail): το IFS με πιστοποίηση από τη Γερμανική & Γαλλική Ένωση Πωλητών Λιανικής, και το BRC από την Αγγλική Ένωση Πωλητών Λιανικής. 

«Τα πιστοποιητικά αποκτήθηκαν με τις υψηλότερες βαθμολογίες, και συγκεκριμένα το BRC: classification A, και το IFS: Higher level  με 96,25% κάλυψη των απαιτήσεων του προτύπου» αναφέρει ο Διευθυντής Ποιότητας της εταιρίας Καλλιμάνη, Ανδρέας Μπαρτζελάς. «Τα παραπάνω επιτυχή αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη βαθιά γνώση της εταιρίας μας σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας, εφαρμόζοντας τα αντίστοιχα συστήματα Ποιότητας ISO  - έχοντας ακολούθως πιστοποιηθεί το 2009 με τα τελευταία πρότυπα ISO 9001 2008 και ISO 22000 2005 - για περισσότερα από 12 χρόνια».

«Η εφαρμογή των πιο υψηλών προδιαγραφών στη διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων αποτελεί διαβατήριο για την περαιτέρω διείσδυσή μας στις διεθνείς αγορές» δηλώνει η Ντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της εταιρίας Καλλιμάνη. «Η απόφαση για επενδύσεις εν καιρώ κρίσης και μάλιστα για μια αμιγώς ελληνική εταιρία αποτέλεσε πρόκληση που ήταν απαραίτητο να την αντιμετωπίσουμε προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας σε απαιτητικές αγορές όπως αυτή της Βόρειας ή Κεντρικής Ευρώπης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αυτή η επένδυση ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας αλλά και την προοπτική της εξαγωγικής μας δραστηριότητας».

Για την εταιρία Καλλιμάνης

Με πάνω από μισό αιώνα εντατικής δουλειάς και με απόλυτη εξειδίκευση στον κλάδο των κατεψυγμένων αλιευμάτων, η εταιρία Καλλιμάνης έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στον κλάδο των φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων. Η εταιρία έχει έδρα το Αίγιο και πανελλαδικό ίδιο δίκτυο πωλήσεων, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, 2 βιομηχανικές μονάδες παραγωγής, απασχολεί 150 άτομα προσωπικό και πραγματοποιεί εξαγωγές εντός και εκτός Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση facebook.com/kallimanis1956.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Kallimanis Greek Home Flavours:

Η νέα σειρά προϊόντων ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ που κέρδισε τις εντυπώσεις στην Anuga 2013 της Γερμανίας

 

Αίγιο, 14 Οκτωβρίου 2013- Την επιτομή της Ελληνικής γαστρονομίας παρουσίασε η εταιρία Καλλιμάνης στη μεγαλύτερη παγκοσμίως Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Anuga 2013 με μια νέα σειρά κατεψυγμένων γευμάτων που κέρδισε τις εντυπώσεις των διεθνών επισκεπτών.

Η πρωτοποριακή σειρά των έτοιμων προς μαγείρεμα γευμάτων Kallimanis Greek Home Flavours είναι εμπνευσμένη από αυθεντικές και γευστικές ελληνικές σπιτικές συνταγές που συνδυάζουν κυρίως το ποιοτικό ελληνικό ψάρι με τα εκλεκτότερα συστατικά της ελληνικής γης, όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το Κολυμβάρι της Κρήτης (ΠΟΠ), θαλασσινό αλάτι Μεσσολογγίου, πιπεριές Φλωρίνης, ελιές Καλαμών (ΠΟΠ), ασύρτικο κρασί Σαντορίνης (ΠΟΠ), ελληνικό γιαούρτι, ελληνική φέτα (ΠΟΠ) καθώς και ελληνικά λαχανικά και βότανα.

Η νέα σειρά έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους καταναλωτές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης που εκτιμούν και αποζητούν τη διατροφική αξία του ελληνικού ψαριού και της καλής ελληνικής κουζίνας, αφού τους προσφέρει τη δυνατότητα να εντάξουν το ποιοτικό ψάρι στην καθημερινότητά τους επιλέγοντας ανάμεσα σε 12 αυθεντικές ελληνικές συνταγές που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef Λευτέρη Λαζάρου.

Τα γεύματα Kallimanis Greek Home Flavors, συσκευασμένα μέσα σε πρωτοποριακή σακούλα-λαδόκολλα, τοποθετούνται απευθείας από την κατάψυξη τόσο στο συμβατικό φούρνο όσο και στο φούρνο μικροκυμάτων όπου ψήνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Χάρη στην προηγμένο σύστημα ελέγχου εξαερισμού της σακούλας, το ψάρι ψήνεται με απόλυτη επιτυχία παραμένοντας ζουμερό και απολαυστικό, ενώ η κουζίνα διατηρείται καθαρή και χωρίς οσμές.

«Έχουμε το προνόμιο να βρισκόμαστε στο Αίγιο, μόλις δυο βήματα από τη θάλασσα και πολύ κοντά στις μεγαλύτερες ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες, γεγονός που μας επιτρέπει να έχουμε άμεση πρόσβαση σε φρεσκότατες και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες» δήλωσε η Ντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της εταιρίας. «Η νέα σειρά αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρίας για τη διεύρυνση του εξαγωγικού της προσανατολισμού καθώς πέραν από την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, προάγει την ελληνική ταυτότητα της εταιρίας και ταυτόχρονα προσφέρει μια εξαιρετικά υγιεινή, ποιοτική και γρήγορη λύση στους  Ευρωπαίους καταναλωτές». 

Για την εταιρία Καλλιμάνης

Με πάνω από μισό αιώνα εντατικής δουλειάς και με απόλυτη εξειδίκευση στον κλάδο των κατεψυγμένων αλιευμάτων, η εταιρία Καλλιμάνης έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στον κλάδο των φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων. Η εταιρία έχει έδρα το Αίγιο και πανελλαδικό ίδιο δίκτυο πωλήσεων, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, 2 βιομηχανικές μονάδες παραγωγής, απασχολεί 150 άτομα προσωπικό και πραγματοποιεί εξαγωγές εντός και εκτός Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση facebook.com/kallimanis1956.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Χαλκίδου,  6972.263.870, 210-7454308

[email protected]

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Editorial

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Για όλους εμάς στην εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ η καθημερινή επικοινωνία με το ευρύ κοινό αποτελεί πηγή έμπνευσης και βελτίωσης. Για αυτό, αξιοποιούμε τα δυναμικά και διαδραστικά εργαλεία που μας προσφέρει το διαδίκτυο. 

Πρόσφατα, δημιουργήσαμε το Lovefish.gr - τον ιστότοπο που αποτελεί πλέον το online σημείο αναφοράς για ό, τι έχει να κάνει με τις γεύσεις της θάλασσας, προχωρήσαμε σε ριζική αλλαγή της εταιρικής μας ιστοσελίδας και παράλληλα μπήκαμε δυναμικά στην κοινότητα του facebook με τη δική μας fan page. 

Η ανταπόκριση των online επισκεπτών μας ήταν εντυπωσιακή και αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά: μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2013, 18.500 νέοι φίλοι κατέκλυσαν τη fan page μας, ενώ οι επισκέπτες του Lovefish.gr ξεπέρασαν τους 50.000!

Σοφία Παΐζη

Marketing Director

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

KALLIMANIS GOES DIGITAL!
Δυναμική παρουσία της εταιρίας ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ στo internet και τα social media

Αίγιο 5 Ιουνίου 2013 - Δυναμική είσοδο στα social media και στο ευρύτερο digital έκανε η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2013 με τη δημιουργία νέας εταιρικής ιστοσελίδας, εταιρικής σελίδας στο Facebook αλλά και τη δημιουργία του Lovefish.gr, του ιστότοπου που αποτελεί πλέον το online σημείο αναφοράς για ό,τι έχει να κάνει με τις γεύσεις της θάλασσας. Στόχος της εταιρίας, η καθημερινή διαδραστική επαφή με τους καταναλωτές και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για το ψάρι. Η ανταπόκριση των online επισκεπτών ήταν εντυπωσιακή καθώς μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2013, 18.500 φίλοι κατέκλυσαν το facebook της εταιρίας, ενώ οι επισκέπτες του Lovefish.gr ξεπέρασαν τους  50.000.

Αναλυτικότερα, η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ προχώρησε στη δημιουργία εξειδικευμένου και πρωτότυπου website με κεντρικό θέμα το ψάρι. Στο Lovefish.gr οι επισκέπτες  βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια και τη διατροφή, καθώς και συνταγές και έξυπνες συμβουλές από τον chef Λευτέρη Λαζάρου για τη μαγειρική διαχείριση ψαριών και θαλασσινών. 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

250.000 ΠΙΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
ΣΕ 100 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Αίγιο, 27 Φεβρουαρίου 2013– Σε 250.000 δωρεάν γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας ανήλθαν τα Πιάτα Αγάπης Καλλιμάνης που προσέφερε η εταιρία σε οργανισμούς κοινωνικής μέριμνας την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της εταιρίας που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες και αφορά στην προσφορά δωρεάν τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και μεμονωμένες οικογένειες που χρειάζονται στήριξη. 

Από το 2008 μέχρι σήμερα η εταιρία στηρίζει σταθερά πάνω από 100 μη κερδοσκοπικά σωματεία, συλλόγους και κοινωνικά παντοπωλεία με δωρεές τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας όπως είναι τα αλιεύματα. 

«Η θεμελιώδης αξία του ανθρώπου είναι να συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους του και κυρίως στους μη ευνοημένους» αναφέρει η Πρόεδρος της εταιρίας Βασιλική Καλλιμάνη. «Σήμερα βλέπω με χαρά ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να στηρίζουν τον τόπο μας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Παλαιότερα, όταν η κοινωνική προσφορά δεν είχε τίτλους, αποτελούσε απλώς προσωπική επιλογή του κάθε επιχειρηματία. Ο αείμνηστος ιδρυτής της εταιρίας και σύζυγός μου, ο Γιώργος Καλλιμάνης, ακόμα και όταν η επιχείρησή μας δεν είχε το σημερινό της μέγεθος, είχε έντονο και σεμνό φιλανθρωπικό έργο. Για αυτό και θεωρώ πως η προσφορά στο συνάνθρωπο δεν είναι απλά υποχρέωσή μας, αλλά κάτι παραπάνω: είναι στο DNA της εταιρίας μας». 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

"Σήμερα ο καταναλωτής δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να προσφέρει στην οικογένειά του νωπό ψάρι και εκ των πραγμάτων στρέφεται προς τα κατεψυγμένα των οποίων η τιμή είναι σαφώς χαμηλότερη", αναφέρει η Ντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της εταιρίας μας. 

"Φιλοσοφία της εταιρίας μας είναι, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, να μην κατεβάσουμε τον πήχη για τον καταναλωτή, αλλά αντίθετα να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην ποιότητα, προσφέροντάς του ψάρι αντάξιο ενός φρεσκοαλιευμένου νωπού. Θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια τέτοια περίοδο να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να ξαναβάλουν στο καλάθι τους ένα τρόφιμο τόσο υψηλής διατροφικής αξίας."

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Καλλιμάνης: Νέα Εποχή για την Κατηγορία των Ψαριών

Αίγιο, 31 Ιανουαρίου 2013 – Σε σημαντική επένδυση που αφορά στο επαναλανσάρισμα των προϊόντων της και αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την κατηγορία των ψαριών στην Ελλάδα προχώρησε η εταιρία Καλλιμάνης. Πρόκειται για μια επένδυση που θα επιφέρει όχι απλά ανανέωση στην κατηγορία των κατεψυγμένων αλιευμάτων αλλά και περαιτέρω ώθηση της κατανάλωσης, αφού βοηθά το σημερινό καταναλωτή στο πλαίσιο της μειωμένης αγοραστικής του δύναμης να συμπεριλάβει το ποιοτικό ψάρι στην εβδομαδιαία του διατροφή.

Κεντρικός άξονας της συγκεκριμένης επένδυσης αποτελεί η απόφαση της εταιρίας να θέσει ως προτεραιότητά της, εν καιρώ οικονομικής κρίσης, την ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων της αλλά και την ενίσχυση της προσιτότητάς τους στο ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία -πρώτη στην Ελλάδα αλλά και από τις πρώτες παγκοσμίως- τοποθετεί στο ράφι του λιανεμπορίου φιλέτα ψαριών αποκλειστικά χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, κάτι που πραγματικά γίνεται αντιληπτό στην απόψυξη, στο μαγείρεμα και στη γεύση.  Επιπλέον, πρόκειται για την πρώτη εταιρία στην χώρα μας που δεσμεύεται ότι τα ολόκληρα ψάρια της καταψύχονται επί πλοίου τη στιγμή που αλιεύονται (Frozen on Board) εξασφαλίζοντας έτσι τη φρεσκάδα, τη θρεπτικότητα και τη γεύση ενός φρεσκοαλιευμένου ψαριού. 

«Σήμερα ο καταναλωτής δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να προσφέρει στην οικογένειά του νωπό ψάρι και εκ των πραγμάτων στρέφεται προς τα κατεψυγμένα των οποίων η τιμή είναι σαφώς χαμηλότερη» αναφέρει η Ντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της εταιρίας. «Φιλοσοφία της εταιρίας μας είναι, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, να μην κατεβάσουμε τον πήχη για τον καταναλωτή, αλλά αντίθετα να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην ποιότητα, προσφέροντάς του ψάρι αντάξιο ενός φρεσκοαλιευμένου νωπού. Θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια τέτοια περίοδο να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να ξαναβάλουν στο καλάθι τους ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας όπως είναι το ψάρι»

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Editorial

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Η εταιρία μας έκανε ποδαρικό στο 2013 με μια νέα τηλεοπτική ταινία. Η νέα μας διαφημιστική ταινία ξεναγεί τους τηλεθεατές στο παρελθόν της εταιρίας μας, ένα παρελθόν που χρονολογείται στο 1956 όταν ο Γεώργιος Καλλιμάνης με τον αδερφό του Θόδωρο έθετε στο Αίγιο τα θεμέλια της οικογενειακής επιχείρησης με αντικείμενο δραστηριότητας τις γεύσεις της θάλασσας.

Χάρη στην τεχνολογία two-and-a-half dimensional, οι συντελεστές της ταινίας ανέπτυξαν μια τρίτη διάσταση στο φωτογραφικό αρχείο της οικογένειας Καλλιμάνη, επιτρέποντάς μας να ταξιδέψουμε μέσα στις φθαρμένες από το χρόνο φωτογραφίες της οικογένειας και να δώσουμε στο κοινό μια γεύση από την Ελλάδα του ’50, τότε που η οικογένεια Καλλιμάνη από το Αίγιο ξεκινούσε να κυνηγήσει το όραμά της.

Πρωταγωνιστές της ταινίας, ποιοι άλλοι; Οι άνθρωποί μας: ο αείμνηστος ιδρυτής μας Γεώργιος Καλλιμάνης, η σύζυγός τους και σημερινή Πρόεδρος Βασιλική Καλλιμάνη, τα δύο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας που είναι οι συνεχιστές του οράματος και σημερινοί Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Ντίνα και Παναγιώτης Καλλιμάνης, καθώς και αρκετοί από τους 150 εργαζομένους μας.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στα συστατικά που μας διασφαλίζουν την ηγετική θέση στην κατηγορία των κατεψυγμένων αλιευμάτων για πάνω από μισό αιώνα: την αγάπη και τη βαθιά γνώση για τις γεύσεις της θάλασσας, τη μακρόχρονη εμπειρία αλλά και την επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα.

Ελπίζω να την απολαύσετε στους τηλεοπτικούς σας δέκτες!                                              

Φιλικά

Σοφία Παΐζη

Διευθύντρια Marketing

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Ταξίδι στο χρόνο με την Οικογένεια Καλλιμάνης

Αίγιο, 15 Ιανουαρίου 2013 - Με μια νέα τηλεοπτική ταινία η εταιρία Καλλιμάνης κάνει το ντεμπούτο της για το 2013. Πρόκειται για την απαρχή μιας νέας επικοινωνιακής προσέγγισης, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας αποτελεί η ζεστή και άμεση επικοινωνία της εταιρίας με το καταναλωτικό κοινό.

Η νέα διαφημιστική ταινία μάς ξεναγεί στο παρελθόν της εταιρίας Καλλιμάνη, ένα παρελθόν που χρονολογείται στο 1956 όταν ο Γεώργιος Καλλιμάνης με τον αδερφό του Θόδωρο έθετε στο Αίγιο τα θεμέλια της οικογενειακής εταιρίας με αντικείμενο δραστηριότητας τις γεύσεις της θάλασσας.  Χάρη στην τεχνολογία two-and-a-half dimensional, οι συντελεστές της ταινίας ανέπτυξαν μια τρίτη διάσταση στο φωτογραφικό αρχείο της οικογένειας Καλλιμάνη, επιτρέποντας έτσι το ταξίδι της κάμερας μέσα στο χρόνο. Πρωταγωνιστές, ο αείμνηστος ιδρυτής της Γεώργιος Καλλιμάνης, η σύζυγός του και σημερινή Πρόεδρος Βασιλική Καλλιμάνη, τα δυο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας που είναι οι συνεχιστές τού οράματος και σημερινοί Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Ντίνα και Παναγιώτης Καλλιμάνης, καθώς και αρκετοί από τους 150 εργαζομένους της εταιρίας.

«Η αγάπη για τις γεύσεις της θάλασσας, η βαθιά γνώση, η μακρόχρονη εμπειρία, η εξειδίκευση αλλά και η επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης πορείας της εταιρίας, συστατικά τα οποία αναδεικνύει το σενάριο της ταινίας» αναφέρει ο Νίκος Βαβάκης, Creative Director της Soho Square, της διαφημιστικής εταιρίας που υπογράφει την ταινία.

«Πρόκειται για μια σύγχρονη και επιτυχημένη εταιρία γεμάτη τρυφερές μνήμες από το παρελθόν της και από τις ανθρώπινες αξίες που αυτό εκπροσωπούσε. Αξίες, τις οποίες διατηρεί ζωντανές μέχρι και σήμερα» συνεχίζει ο κ. Βαβάκης. «Χάρη στην τεχνολογία μπορέσαμε να ταξιδέψουμε μέσα στις φθαρμένες από το χρόνο φωτογραφίες της οικογένειας, δίνοντας στο κοινό μια γεύση από την Ελλάδα του ’50, όταν η οικογένεια Καλλιμάνη από το Αίγιο ξεκινούσε να κυνηγήσει το όραμά της».

Για τη διαφημιστική ταινία (http://youtu.be/dZREwO-RD8I  )

Πηγή έμπνευσης για το σενάριο αποτέλεσαν φθαρμένες φωτογραφίες της οικογένειας Καλλιμάνη αλλά και χαριτωμένες ιστορίες που διηγήθηκε η Πρόεδρος από τα παιδικά χρόνια των δυο Εντεταλμένων Συμβούλων της εταιρίας, Ντίνας και Παναγιώτη Καλλιμάνη. Τότε που στις Απόκριες αντί για τις τυπικές στολές της κολομπίνας και του αρλεκίνου που ήταν στη μόδα, τα παιδιά της οικογένειας φορούσαν περήφανα αποκριάτικες στολές εμπνευσμένες από τη θάλασσα. Τότε, που στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της οικογένειας, τα παιδιά κρεμούσαν αστερίες, ιππόκαμπους και ξύλινα ψαράκια αντί για τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν εξολοκλήρου στο Αίγιο και κυρίως στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους της.

Για τη δημιουργία και παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν ο σκηνοθέτης Γιάννης Χριστοφόρου και ο Compositor Ρουσσέλος Αραβαντινός, ενώ την ταινία επιμελήθηκε η εταιρεία επικοινωνίας Soho Square και την παραγωγή πραγματοποίησε η εταιρεία παραγωγής Boo.

 

Για τον ιδρυτή της εταιρίας, Γεώργιο Καλλιμάνη, και τη σημερινή Πρόεδρο της εταιρίας Βασιλική Καλλιμάνη

Ο Γιώργος Καλλιμάνης προερχόταν από πολύτεκνη οικογένεια. Μεγάλωσε στην Βάλτα Καλαβρύτων σε ένα περιβάλλον φτωχικό, αλλά με ισχυρές ηθικές αξίες. Είναι γνωστό ότι την εποχή της κατοχής, οι γονείς του, οι οποίοι καλλιεργούσαν τη γη, προσέφεραν σε συγχωριανούς αλλά και σε περαστικούς, μέρος από το λιγοστό φαγητό τους. Παράλληλα, στο γειτονικό χωριό Δίγελα Καλαβρύτων, οι γονείς της Βασιλικής Παπαδοπούλου και μέλλουσας γυναίκας του Γιώργου Καλλιμάνη, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Καλλιμάνη και μεγάλωναν τα 5 παιδιά τους, επίσης κάτω από αντίξοες συνθήκες και με εξίσου ισχυρές ηθικές αξίες.

Το 1964 η Βασιλική Παπαδοπούλου προσλαμβάνεται από τον Γιώργο  Καλλιμάνη και αναλαμβάνει τα καθήκοντα της γραμματέως στο κατάστημα του Αιγίου. Το 1967 παντρεύονται και αποκτούν μαζί τέσσερα παιδιά.

Το Νοέμβριο του 1989 ο Γεώργιος Καλλιμάνης πεθαίνει αιφνίδια σε ηλικία 54 ετών. Σ’ αυτήν την εξαιρετική δύσκολη περίοδο τόσο για την επιχείρηση όσο και για την οικογένεια,  τη θέση του αναλαμβάνει η Βασιλική, η οποία δεν αρκείται στο να συντηρήσει απλώς την επιχείρηση και τα τέσσερα παιδιά της, αλλά προχωρά αποφασιστικά στην ολοκλήρωση του έργου και του οράματος που ξεκίνησε ο άντρας της.

Ο επιχειρηματίας Γεώργιος Καλλιμάνης

Ο Γεώργιος Καλλιμάνης ήταν μια έντονη, ηγετική προσωπικότητα, ένας χαρισματικός επιχειρηματίας, εργασιομανής, πρωτοπόρος, δημιουργικός, εκρηκτικά ειλικρινής και αφοπλιστικός, εξωστρεφής με ιδιαίτερο χιούμορ που δεν διαπραγματευόταν τις προσωπικές του αξίες  περί τιμιότητας και δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερα ανθρώπινος και προστατευτικός με τους εργαζομένους του, εφάρμοσε άτυπα συστήματα στήριξής τους με διάθεση δωρεάν προϊόντων σε τακτά χρονικά διαστήματα, με επιπλέον χρηματικές αμοιβές σε περιόδους υψηλής απόδοσης, με χρηματικές ενισχύσεις για τις σπουδές των παιδιών τους αλλά κυρίως με αμέριστη υποστήριξη σε προσωπικό επίπεδο των ανθρώπων που δούλευαν κοντά του.

Παράλληλα, έντονο και σεμνό ήταν και το φιλανθρωπικό του έργο αφού βοηθούσε σε σταθερή βάση συνανθρώπους και οικογένειες που είχαν ανάγκη και μάλιστα χωρίς να το ξέρει κανείς, ούτε καν η ίδια του οι οικογένεια. Χαρακτηριστική ήταν η έκπληξη που αισθάνθηκε η οικογένειά του  όταν μετά τον θάνατό του πολλοί άνθρωποι πήγαν να τους ευχαριστήσουν για όσα τους είχε επί χρόνια προσφέρει ο Γεώργιος Καλλιμάνης.

Για την εταιρία Καλλιμάνης

Με πάνω από μισό αιώνα εντατικής δουλειάς και με απόλυτη εξειδίκευση στον κλάδο των κατεψυγμένων αλιευμάτων, η εταιρία Καλλιμάνης έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στον κλάδο των φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων. Η εταιρία έχει έδρα το Αίγιο και πανελλαδικό ίδιο δίκτυο πωλήσεων, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, 2 βιομηχανικές μονάδες παραγωγής, απασχολεί 150 άτομα προσωπικό και πραγματοποιεί εξαγωγές εντός και εκτός Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση facebook.com/kallimanis1956.

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2012

Οι Ντίνα και Τάκης Καλλιμάνη στα ΔΣ των ΣΕΒ, ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, ΣΕΒΤ και ΠΑΣΕΚΤ

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2012 - Την ενεργό συμμετοχή τους σε σημαντικά συλλογικά όργανα της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Ομίλου ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, Ντίνα και Τάκης Καλλιμάνης, με την εκλογή και επανεκλογή τους στα Διοικητικά Συμβούλια των ΣΕΒ, ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, ΣΕΒΤ και ΠΑΣΕΚΤ.

«Σε μια περίοδο όπου η ελληνική αγορά χρειάζεται ολοένα και μεγαλύτερη συσπείρωση προκειμένου να αντεπεξέλθει στην κλιμακούμενη ύφεση, οι υποχρεώσεις κάθε επιχειρηματία δεν μπορούν να περιορίζονται στα στενά όρια της επιχείρησής του» δηλώνει η Ντίνα Καλλιμάνη, η οποία επανεξελέγη για δεύτερη διετία Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων).

«Παρά την οικονομική κρίση υπάρχουν αρκετές αναξιοποίητες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στόχος μας να τις εντοπίσουμε και να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου» δηλώνει ο Τάκης Καλλιμάνης, ο οποίος επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή φορά στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΕΚΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων), και για πρώτη φορά στο ΔΣ του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας.

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2012 - Τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ στο Αίγιο επισκέφτηκαν πρόσφατα Έλληνες εστιάτορες από το Βερολίνο για να παρακολουθήσουν μια αποκλειστική  γαστρονομική παρουσίαση με προϊόντα Kallimanis από το Λευτέρη Λαζάρου. Ο Έλληνας chef μαγείρεψε υφιστάμενους και νέους κωδικούς της επαγγελματικής σειράς προϊόντων Kallimanis Food Service σε γευστικούς συνδυασμούς που κατενθουσίασαν τους προσκεκλημένους. Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα Ελλήνων εστιατόρων που επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, καθώς στις αρχές Απριλίου είχε προηγηθεί αντίστοιχη ομάδα από τη Φρανκφούρτη. Ο κύκλος των προγραμματισμένων επισκέψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο με ακόμα μια ομάδα Ελλήνων εστιατόρων από τη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης της επαγγελματικής σειράς προϊόντων Kallimanis στην αγορά της μαζικής εστίασης του εξωτερικού αλλά και της στενότερης συνεργασίας της εταιρίας ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ με την εταιρία Cavino, τη μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρία κρασιού και ούζου στη γερμανική αγορά με έδρα επίσης στο Αίγιο, η οποία διοργάνωσε το ταξίδι φιλοξενίας των Ελλήνων εστιατόρων. Οι δυο εταιρίες έχουν ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν σε κοινά προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου. 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

Ανάδοχος του Διαφημιστικού Spec του Ομίλου η Soho Square

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012 - Τη Soho Square επέλεξε ο Όμιλος ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για την προϊοντική του επικοινωνία. Ο Όμιλος είχε πρόσφατα προχωρήσει σε αναζήτηση νέου συνεργάτη για το δημιουργικό μέρος της επικοινωνίας του, με υποψήφιες τις SOHO SQUARE, TRIBE, FRANC, MS COMM/THE NEWTONS LABORATORY και THE SYNDICATE η οποία ήταν  επι χρόνια η συνεργαζόμενη διαφημιστική εταιρία. «Στη SohoSquare βρήκαμε τη φρεσκάδα της σκέψης και την ανατρεπτική δημιουργικότητα που οδηγεί στην καινοτομία, χαρακτηριστικά που μας εκπροσωπούν απόλυτα και πιστεύουμε ότι θα αναδείξουν περαιτέρω τις αξίες των προϊόντων μας» δηλώνει η Σοφία Παϊζη Marketing Manager του Ομίλου Καλλιμάνη.

Να σημειωθεί πως η Soho Square είναι η δημιουργός των τηλεοπτικών σποτς των Aegean (Queen, The Ballet), Neoset, Public και Korres. 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

SAP QUALITY AWARDS  2012: Βραβείο Στην Εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Για Την Άρτια Εφαρμογή Του Προτύπου SAP ERP

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2012 - Σε πρόσφατη απονομή των βραβείων SAP Quality Awards που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ βραβεύθηκε ως ο bronze winner της μεσαίας κατηγορίας για την άρτια και εξαιρετική εφαρμογή του προγράμματος SAP ERP. Πρόκειται για ένα θεσμό που πραγματοποιείται από την SAP τα τελευταία τρία χρόνια με στόχο την ανάδειξη των πιο επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε κάθε χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά.

«Η εγκατάσταση SAP προσέδωσε καινοτομία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ» δηλώνει η Πρόεδρος της εταιρίας, Βασιλική Καλλιμάνη. «Επιλέξαμε να αξιοποιήσαμε την πληροφορική ως βασικό άξονα για την υλοποίηση της παρούσας και μελλοντικής στρατηγικής μας και είναι χαρακτηριστικό πως η εφαρμογή του προγράμματος έχει ήδη αρχίσει να επιφέρει σημαντικά οφέλη συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της λειτουργίας και απόδοσης της εταιρίας».

Ο Διευθυντής Πληροφορικής  της εταιρίας ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, κ. Περικλής Τσουτσάνης, επικεφαλής της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος, αναφέρθηκε στις παραμέτρους επιτυχίας του προγράμματος: «Η εταιρία μας προσδιόρισε και οριοθέτησε με μεγάλη ακρίβεια τις ανάγκες της, ενώ έδωσε έμφαση στην επιλογή του κατάλληλου λογισμικού καθώς και του συνεργάτη υλοποίησης (TEKA Systems). Αξίζει να σημειωθεί πως η λύση Catch Weight Management της SAP, που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, συντέλεσε στην αποτελεσματική διαχείριση των προϊόντων μεταβλητού βάρους σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής και παραγωγικής μας αλυσίδας. Τέλος, η τήρηση διαδικασιών διαχείρισης έργου, η υψηλή αφοσίωση της ομάδας έργου καθώς και η αμέριστη στήριξη της από τη Διοίκηση αποτέλεσαν αναμφισβήτητα βασικές παραμέτρους επιτυχίας». 

«Mε μεγάλη χαρά καταφέραμε να εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα τον «διαγωνισμό» των Quality Awards, πρόγραμμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών που εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων. Η συμμέτοχη ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Η υποψηφιότητα της Καλλιμάνης κέρδισε τις εντυπώσεις  της κριτικής επιτροπής -  που αποτελούσαν δύο καθηγητές πανεπιστημίου, ένας δημοσιογράφος και τρία στελέχη της SAP Hellas - για την ομαλή μετάβαση στο SAP, τον ενθουσιασμό του πελάτη, την άρτια  συνεργασία διοίκησης-εργαζομένων και τα άμεσα αποτελέσματα. Εκ μέρους της SAP συγχαίρουμε την Καλλιμάνης και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε στο μέλλον με άλλη υλοποίηση και να προκριθούν και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.» δήλωσε η Αλεξάνδρα Κοκκίνη, COO, SAP Hellas and Cyprus. 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ICAP GROUP ΣΤΗ Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2012 - Στην κοινότητα των «Strongest Companies in Greece» εντάχθηκε η Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΑΕ, μητρική εταιρία του Ομίλου ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, ύστερα από αξιολόγηση της ICAP Group, επιβεβαιώνοντας την υψηλή πιστοληπτική ικανότητα της επιχείρησης. Η συγκεκριμένη διάκριση απονέμεται σε επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating scores) της ICAP Group, η οποία αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως δυνατότητα ένταξης στην Κοινότητα «Strongest Companies in Greece» έχει μόνο μία στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

«Στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής ύφεσης, η Γ. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΑΕ αξιοποίησε την πολυετή εμπειρία της και διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά των κατεψυγμένων αλιευμάτων. Ειδικά σήμερα, που η αξιοπιστία αποτελεί ύψιστο κριτήριο για τη βιωσιμότητα αλλά και την επιτυχημένη πορεία κάθε επιχείρησης, η συγκεκριμένη διάκριση δικαιώνει τη συνεχή προσπάθεια να παραμείνουμε συνεπείς απέναντι στους προμηθευτές και τους πελάτες μας και επιβεβαιώνει την ορθή εταιρική μας στρατηγική που χαρακτηρίζεται από τη διορατικότητα, τον έγκαιρο προγραμματισμό, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και πάνω από όλα την πίστη στο ανθρωποκεντρικό όραμά μας», δηλώνει η Πρόεδρος του Ομίλου Βασιλική Καλλιμάνη. 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2011

ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 22% ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ 

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2011 - Αύξηση τζίρου 22% στην αγορά της μαζικής εστίασης και σχεδόν διπλασιασμό του τζίρου της επώνυμης επαγγελματικής σειράς προϊόντων Kallimanis Food Service ανακοίνωσε ο Όμιλος ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ειδικών Συνεργατών για το δίκτυο της μαζικής εστίασης του Ομίλου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Μουσείο Οίνου».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου η Ντίνα Καλλιμάνη, μια εκ των δυο Εντεταλμένων Συμβούλων του Ομίλου, ενημέρωσε τους ειδικούς συνεργάτες του Ομίλου για την πορεία της εταιρίας στο συγκεκριμένο κλάδο κατά το 2010, καθώς και για τους στόχους του 2011. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κατά το 2010 ο συνολικός τζίρος  της  μητρικής εταιρείας  στο κανάλι της μαζικής εστίασης σημείωσε ανάπτυξη 22% σε σχέση με το 2009 με ταυτόχρονη σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς στη διαρκώς φθίνουσα αγορά της μαζικής εστίασης. Παράλληλα, η επώνυμη σειρά Kallimanis Food Service κατέγραψε αύξηση 89%, μετατρέποντας τη συμμετοχή των επώνυμων προϊόντων που διακινεί ο Όμιλος στο συγκεκριμένο κανάλι έναντι των ανώνυμων από 42% προς 58% το 2009 σε 61% προς 39% για το 2010.

Η σημαντική αυτή ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης διείσδυσης του Ομίλου πριν από ενάμιση χρόνο στην άναρχη αγορά της μαζικής εστίασης. Σήμερα, o Όμιλος έχει αναπτύξει πανελλαδικό δίκτυο 84 ειδικών συνεργατών, διακινεί 62 επώνυμους κωδικούς προϊόντων και μέσω οργανωμένων επισκέψεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων έχει επιτύχει ουσιαστική επαφή με το τελικό σημείο (εστιατόρια-ταβέρνες) και αύξηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων του στους τελικούς χρήστες.

Αναφορικά με το 2011, η Ντίνα Καλλιμάνη ανέφερε ότι τα πλάνα του Ομίλου για την αγορά της μαζικής εστίασης περιλαμβάνουν την ανάπτυξη καινοτόμων επώνυμων προϊόντων υψηλής ποιότητας, την ενίσχυση των προωθητικών ενεργειών στη συγκεκριμένη αγορά, την πλήρη εξάπλωση  της διανομής των  κωδικών  σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε γεωγραφικής περιοχής, τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση του τελικού σημείου και την ανάπτυξη και επιβράβευση των στρατηγικών συνεργατών-πελατών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε, επίσης, ένα ταξίδι γευσιγνωσίας βασισμένο στα νέα επώνυμα προϊόντα Kallimanis Food Service για το 2011, τα οποία μαγειρεύτηκαν  και παρουσιάστηκαν από το στρατηγικό συνεργάτη του Ομίλου για το δίκτυο του Food Service chef Λευτέρη Λαζάρου.

###

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ ANDREOU & PARASKEVAIDES

  • Hεπώνυμη επαγγελματική σειράπροϊόντωνKallimanisFoodService κάνει την είσοδό της και στην αγορά μαζικής εστίασης της Κύπρου.

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2011- Στην υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο A&P ANDREOU & PARASKEVAIDES Foods and Beverages (A&P), έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους της Κύπρου και διαχειριστή πολυεθνικών προϊόντων, προχώρησε πρόσφατα ο Όμιλος ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ.

Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης του Ομίλου ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για τη δημιουργία επώνυμης ζήτησης και στην αγορά της μαζικής εστίασης της Κύπρου, με την εταιρία Α&P να αποτελεί τον αποκλειστικό εισαγωγέα και διανομέα της επώνυμης επαγγελματικής σειράς φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων Kallimanis Food Service. Η συγκεκριμένη σειρά προϊόντων λανσαρίστηκε πριν ενάμιση χρόνο στο κανάλι της μαζικής εστίασης της Ελλάδας και της Γερμανίας, διαγράφοντας μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, αφού έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από τους επαγγελματίες χρήστες. 

Pdf_icon Κατεβάστε το δελτίο σε μορφή PDF