Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Octopus Tentacles

Χταπόδι Πλοκάμι

Το χταπόδι πλοκάμι KALLIMANIS διατηρεί όλη τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία της θάλασσας, χάρη στην άμεση κατάψυξή του αφού αλιευθεί. Επιλέγουμε μόνο τις καλύτερες ποικιλίες χταποδιού, προσέχοντας πάντα την περίοδο αλιείας, καθαρίζουμε προσεκτικά την κουκούλα του, το παραγουλίζουμε και το καταψύχουμε αμέσως. 

Η ανώτερη ποιότητά του είναι αντιληπτή από τις ολοστρόγγυλες, στητές βεντούζες του και το γυαλιστερό στητό του δέρμα. Ξεχωρίζει για τη γευστική του σάρκα , ενώ ενδείκνυται για πλήθος συνταγών και τρόπων μαγειρέματος. Το χταπόδι KALLIMANIS αποτελεί φυσική πηγή φωσφόρου, βιταμίνης Β12 και σιδήρου. 

Καθαρό Βάρος500γρ

Μικτό Βάρος:590γρ

certification logo

Διατροφικός πίνακας

ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kJ)
343kJ
4%
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal)
82kcal
4%
ΛΙΠΑΡΑ
1,0g
1%
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
0,23g
1%
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
2,2g
1%
ΣΑΚΧΑΡΑ
0,0g
0%
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
14,9g
30%
ΑΛΑΤΙ
0,6g
10%
ΦΩΣΦΟΡΟΣ
186mg
26,6%
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12
20μg
800%
ΣΙΔΗΡΟΣ
5,3mg
37,9%
ΣΕΛΗΝΙΟ
44,8μg
81,5%
ΧΑΛΚΟΣ
0,435mg
48,3%
ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ
1,68mg
15,3%
ΩΜΕΓΑ-3 (EPA+DHA)
157mg
14,3%
Πληροφορίες για το είδος

Χταπόδι: Ζει κοντά σε βραχώδεις ακτές άλλα και σε μεγαλύτερα βάθη δίπλα σε ξέρες και κοραλλιογενείς υφάλους, αλλά και αμμώδεις βυθούς. Αποτελεί έναν αγαπητό και εκλεκτό μεζέ. Τα θαλασσινά KALLIMANIS διαλέγονται ένα-ένα με την προσοχή και τη γνώση που εμείς οι Έλληνες έχουμε στο ψάρι.

  • Χαμηλό σε λιπαρά
  • Πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και σίδηρο
  • Πηγή φωσφόρου

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Διατηρείται σε θερμοκρασία <-18°C μέχρι την ημερομηνία ανάλωσης που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μπορεί να περιέχει ίχνη από άλλα Ψάρια, Μαλάκια, Μαλακόστρακα.

Για να αποψύξετε σωστά τα αλιεύματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Βγάλτε τα αλιεύματα από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
  • Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μία μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
  • Το αλίευμα έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει την σχετική ελαστικότητά του.

Ιδανικά, η απόψυξη του αλιεύματος θα πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασία έως 5°C στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.  

Η βίαιη απόψυξη των αλιευμάτων π.χ. με ζεστό νερό, μπορεί να καταστρέψει την υφή τους και να επηρεάσει τη γεύση τους.  

Μαγειρέψτε το προϊόν πριν την κατανάλωση.