Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Cod fillet portions light salted

Μπακαλιάρος Cod ελαφρώς αλατισμένος

Ο ξαλμυρισμένος βακαλάος Kallimanis δεν έχει πρόσθετα ή συντηρητικά και προέρχεται από το εκλεκτό είδος Cod, που φημίζεται για τη γεύση του και τη λευκή του σάρκα. Περιέχει 2% αλάτι (θυμίζει τον παραδοσιακό ξαλμυρισμένο βακαλάο) και είναι ιδανικός για το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Έχουμε επιλέξει και σας προσφέρουμε μερίδες βακαλάου ξαλμυρισμένου με δέρμα (χωρίς λέπια), προσεκτικά  κομμένες για ομοιόμορφο μαγείρεμα σε συσκευασία 530γρ. Ο βακαλάος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ενώ αποτελεί φυσική πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12. 

Καθαρό Βάρος450γρ

Μικτό Βάρος:530γρ

certification logo

Διατροφικός πίνακας

* Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 kj / 2000 kcal)
ανά 100γρ νωπού προϊόντος

ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kJ)
326kJ
3.9%
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal)
78kcal
3.9%
ΛΙΠΑΡΑ
0.4 g
0,6%
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
0.1 g
0,5%
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
0.0 g
0%
ΣΑΚΧΑΡΑ
0.0 g
0%
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
18,1g
36,2%
ΑΛΑΤΙ
1,2g
20%
Πληροφορίες για το είδος

O Βακαλάος συναντάται κυρίως στα ψυχρά κλίματα, ζει στο βυθό κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα ανεβαίνει σε επιφανειακά  θαλάσσια  ρεύματα. Ξεχωρίζει για το λεπτό του άρωμα και την πυκνή λευκή σάρκα του. Τα θαλασσινά KALLIMANIS διαλέγονται ένα-ένα με την προσοχή και τη γνώση που εμείς οι Έλληνες έχουμε στο ψάρι. 

  • Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά
  • Απολεπισμένο σε μερίδες για ομοιόμορφο μαγείρεμα
  • Ιδανικό με κουρκούτι

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Διατηρείται σε θερμοκρασία <-18°C μέχρι την ημερομηνία ανάλωσης που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μπορεί να περιέχει ίχνη από άλλα Ψάρια, Μαλάκια, Μαλακόστρακα.

Για να αποψύξετε σωστά τα αλιεύματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Βγάλτε τα αλιεύματα από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
  • Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μία μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
  • Το αλίευμα έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει την σχετική ελαστικότητά του.

Ιδανικά, η απόψυξη του αλιεύματος θα πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασία έως 5°C στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.  

Η βίαιη απόψυξη των αλιευμάτων π.χ. με ζεστό νερό, μπορεί να καταστρέψει την υφή τους και να επηρεάσει τη γεύση τους.  

Μαγειρέψτε το προϊόν πριν την κατανάλωση.

Πιθανή παρουσία μικρών μαλακών οστών στα φιλέτα.