Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γεμιστό καλαμάρι με κουκουνάρι και σταφίδα

40 ΛΕΠΤΑ
ΔΥΣΚΟΛΗ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ Θαλασσινά
Stuffed Calamari with pine nuts and raisins
Υλικά
Υλικά για την γέμιση
Υλικά για την σάλτσα
Προετοιμασία
01

Ξεπαγώνετε τα καλαμάρια συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφαιρείτε το δέρμα, τα εντόσθια εσωτερικά, και τα πτερύγια.

02

Για να είστε σίγουροι ότι τα καλαμάρια έχουν καθαριστεί καλά εσωτερικά αν θέλετε γυρίστε τα μέσα – έξω.

03

Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.

04

Κόβετε τα πόδια του καλαμαριού ακριβώς πάνω από τα μάτια, για να μην λερωθείτε, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν.

05

Κατόπιν τα ψιλοκόβετε καθώς θα τα χρησιμοποιήσετε στην γέμιση.

Εκτέλεση
01

Σε νερό που βράζει ρίχνετε το αλάτι και κατόπιν το ρύζι. Βράζετε για 7’ περίπου και αποσύρετε από την φωτιά. Παγώνετε αμέσως σε κρύο νερό και  το σουρώνετε.

02

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε τα πλοκάμια των καλαμαριών για 2’ περίπου. Κατόπιν προσθέτετε όλα τα υλικά της γέμισης και το ρύζι. Ανακατεύετε προσεκτικά για 2’ περίπου αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και κρατάτε την γέμιση στην άκρη.

03

Ετοιμάζετε την σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το  νερό,  το λάδι και τον βασιλικό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.  Αποσύρετε από την φωτιά.

04

Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζετε τα καλαμάρια προσεκτικά μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και τα κλείνετε με μία οδοντογλυφίδα. Απλώνετε τα καλαμάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με την σάλτσα.

05

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC - 200 oC για 10’ περίπου. Σερβίρετε αμέσως.

 

Αν σας έχει περισσέψει γέμιση μπορείτε να την ρίξετε στο ταψί 5 λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο έτσι ώστε να βράσει μαζί με τα καλαμάρια