Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παναρισμένα ρολά βακαλάου με τηγανητές κυδωνάτες πατάτες

30 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΤΡΙΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ Ψάρια
Breaded cod rolls with fried potato wedges
Υλικά
Υλικά για το πανάρισμα
Υλικά για την σάλτσα κοκτέιλ
Εκτέλεση
01

Ξεπαγώνετε τα φιλέτα συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο μεριές και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.

02

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με χοντρό σύρμα κουζίνας (εναλλακτικά μπορείτε να αποφλοιώσετε κανονικά τις πατάτες).

03

Κατόπιν τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και μετά κάθε κομμάτι πάλι κατά μήκος σε 3 μέρη (κυδωνάτες).

04

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο καυτό λάδι (να καλύπτει τις πατάτες) τοποθετείτε τις πατάτες μια-μια και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

05

Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ.

06

Στραγγίζετε καλά τα φιλέτα βακαλάου καλά και τα περνάτε διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και την φρυγανιά καλύπτοντας όλες τις πλευρές του φιλέτου.

07

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

08

Αλατίζετε ελαφρά από πάνω.

09

Ετοιμάζετε την σάλτσα ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά.

10

Σερβίρετε τα ρολά μαζί με τις τηγανητές πατάτες και τη σάλτσα

Συνηθίζετε όταν τηγανίζετε να τοποθετείτε τα υλικά στο τηγάνι ένα-ένα έτσι ώστε να διατηρείτε την υψηλή θερμοκρασία του λαδιού.