Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κρέπες σπανάκι γεμιστές με τονοσαλάτα και αυγό

Πεντανόστιμες συνταγές για ψάρια και θαλασσινά Καλλιμάνης

60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΤΡΙΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ Τόνος
κρέπες με σπανάκι
Υλικά
Εκτέλεση
01

Πολτοποιούμε το σπανάκι μαζί με το γάλα σε επεξεργαστή τροφίμων, έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μίγμα με το γάλα και το σπανάκι, σπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο χλιαρό προς κρύο και αναμιγνύουμε καλά το μίγμα με σύρμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα για κρέπες στο ψυγείο για 1 ώρα ή και όλο το βράδυ αν θέλουμε να τις ετοιμάσουμε το επόμενο πρωί

02

Παράλληλα ετοιμάζουμε την τονοσαλάτα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, το τριμμένο καρότο, αλάτι και πιπέρι, το καλαμπόκι και το τόνο σε νερό, αφού στραγγίξουμε πολύ καλά το νερό που έχει η κονσέρβα.

03

Βγάζουμε το μίγμα για τις κρέπες από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ξανά. Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο σπορέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλιά με κουτάλα της σούπας μέσα στο τηγάνι να απλωθεί κάνοντας μια στρογγυλή κρέπα. Ψήνουμε για 2-3’ και αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί για άλλα 1-2’. Το ίδιο κάνουμε και για τις υπόλοιπες κρέπες.

04

Ετοιμάζουμε στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τις κρέπες με λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα αυγά μάτια. Σπάμε μέσα στο τηγάνι τα αυγά, με προσοχή να μην σπάσει ο κρόκος και μαγειρεύουμε μόλις λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ασπράδι αλλά να μείνει τρεμουλιαστός ο κρόκος.

05

Βάζουμε σε πιάτο την κάθε κρέπα, στο κέντρο αλείφουμε λίγη από την τονοσαλάτα, από πάνω βάζουμε 1 αυγό μάτι και διπλώνουμε προς τα μέσα γύρω-γύρω την κρέπα σα φακελάκι. Εάν θέλουμε σερβίρουμε μία κρέπα με αυγό και μια χωρίς σε κάθε πιάτο. Και απολαμβάνουμε!