Κριθαρότο με γαρίδες
Πεντανόστιμες συνταγές για ψάρια και θαλασσινά Καλλιμάνης

Αποψύχουμε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί.
Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει κατά 2’ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία, στραγγίζουμε από το νερό που έβρασε και το βάζουμε σε ένα μπολ ανακατεύοντας με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και την πάπρικα απαλά να μην τις τραυματίσουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τις γαρίδες που ετοιμάσαμε να ψηθούν για 2’ ακριβώς από κάθε πλευρά, έπειτα αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε δίπλα σε ένα μπολ μέχρι να ετοιμάσουμε το κριθαρότο.
Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε τις γαρίδες χωρίς να το καθαρίσουμε βάζουμε το κρεμμύδι και σε μέτρια φωτιά το μαγειρεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί, έπειτα προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι για 2-3’, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει λίγο η κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί μέσα στην σάλτσα, αμέσως προσθέτουμε και το βρασμένο κριθαράκι και ανακατεύουμε μέσα στην σάλτσα και μαγειρεύουμε όλα μαζί 3-4’ μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες κριθαρότο.
Σερβίρουμε αμέσως το κριθαρότο ζεστό σε μια πιατέλα και τις γαρίδες που έχουμε ψήσει από πάνω. Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε και με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε στο τραπέζι.
